TÜSİAD ve Koç Üniversitesi işbirliği ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF)

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi işbirliği ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) 27 Mayıs Cuma günü InterContinental Otel'de  "Para Politikasında Maliyet Kanalı" başlıklı bir panel düzenleyecektir. 

Panelin açılış konuşmaları EAF Koordinatörü Doç. Dr. Selva Demiralp ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cansen Başaran-Symes tarafından yapılacaktır. 

Panelde, Northwestern Üniversitesi'nden Prof. Lawrence Christiano ana tema konumacısı olarak yer alırken, Bilkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bilin Neyaptı "Faizler Ne Kadar Düşebilir?" başlıklı konuşma gerçekleştirecektir. 

Etkinlikte, aşağıdaki sorulara cevap aranacaktır. 

1.    TCMB Politika faizi ile ekonomideki diğer faiz oranları (kredi, mevduat, tahvil) arasındaki ilişki kısa ve uzun vadede nedir?
2.     Türkiye'de maliyet kanalı enflasyon üzerine ne kadar ve ne yönde etkili?
3.     Özel sektör maliyeti açısından politika faizi arttığında yükselen finansman maliyeti mi daha ağır basar yoksa düşen kur mu?
4.    Enflasyonun son yıllarda olduğu gibi %8-9 bandında seyretmesi yerine hedeflenen %5 veya daha düşük bir seviyeye indirilmesinin ekonomiye faydası nedir?
5.    Türkiye’de hedeflenen enflasyona neden bir türlü ulaşılamıyor?

TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek "Maliyet Kanalı ve Türkiye'de Enflasyon-Faiz Dinamikleri " başlıklı panelde,

    -Arda Tunca, Tamek Gıda ve BrandMap
    -Prof. Dr. Murat Yülek, İstanbul Ticaret Üniversitesi
    -Doç Dr. Cevdet Akçay, Yapı Kredi Bankası 
    
panelist olarak yer alacak ve konukların sorularını yanıtlayacaklardır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 27-05-2016, Cuma, 09:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 27-05-2016, Cuma, 13:00
Yer / Location InterContinental Istanbul
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.