Amerikan Barolar Birliği, Uluslararası Ticaret ve Gümrükler Komitesi Başkanı Leslie Glick ile TTIP Toplantısı

ABD ve AB arasında müzakere süreci devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP), Türkiye için önemli bir gündem maddesi olmayı sürdürmektedir. Gerek Türkiye’nin batı dünyası ile bağlarının güçlenmesi, gerekse daha ileri bir ekonomik işbirliği mekanizmasının tesis edilerek Türk ekonomisi ve şirketlerinin uluslararası düzeyde daha rekabetçi hale gelmesi için, Türkiye’nin TTIP’e taraf olması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle hem kamu hem de özel sektör dernekleri uzun süredir bu konuda çalışmalarını devam ettirmektedir.

Bu kapsamda, hem TTIP müzakerelerinin güncel durumu ve anlaşma sonuçlandıktan sonra Türkiye’nin bu anlaşmaya taraf olma süreci, hem de Türkiye – ABD ticari ilişkilerinde genel durum ve güncel sorunların çözülmesi konularında bilgi sahibi olmak ve görüş alışverişi yapmak amacıyla, Amerikan Barolar Birliği Uluslararası Ticaret ve Gümrük Kanunu Komitesi Başkanı Leslie A. Glick’in katılımı ile bir toplantı düzenlemekteyiz.

Çalışmalarında uluslararası ticaret, gümrük kanunu, ulaştırma kanunu ve gıda ve ilaç konularına yoğunlaşan Leslie A. Glick, büyük çaplı uluslararası ticaret davalarıyla ilgilenmektedir. Çoğunluğu Serbest Ticaret Anlaşmaları ve uluslararası ticaret uygulamaları üzerine olan birçok yayını bulunan Glick, halen Amerikan Barolar Birliği Uluslararası Ticaret ve Gümrük Kanunu Komitesi’nin başkanlığını sürdürmektedir. Sayın Glick’in özgeçmişi ayrıca ekte sunulmuştur.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 02-09-2016, Cuma, 10:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 02-09-2016, Cuma, 11:30
Yer / Location TÜSİAD
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.