TÜSİAD-ESMT Sanayi 4.0 Etkinliği-2017

TÜSİAD, geçtiğimiz yıl, Berlin merkezli özel bir işletme üniversitesi olan European School of Management and Technology (ESMT) ile Sanayi 4.0 konusunda bir işbirliği projesini hayata geçirmiştir. 

TÜSİAD’ın Almanya’da muadil kuruluşu BDI ve Siemens, Allianz, Bayer, Thyssenkrupp, Daimler, Bosch, McKinsey&Company gibi 25 uluslararası şirket ve kurum tarafından 2002 yılında kurulan ESMT, Financial Times’ın 2016 senesi en iyi Avrupa İşletme Okulları arasında 21., “Yönetici Eğitim Programları” arasında dünyada 12. ve Economist dergisinin 2015 senesinde gerçekleştirdiği “Which MBA” araştırmasında “Yönetici MBA” sıralamasında dünyada 8. sırada yer almıştır. ESMT Alman Hükümeti, AACSB, AMBA ve FIBAA tarafından akredite edilmiş bir üniversitedir.

Türk sanayisinin dijital dönüşüm yetkinliğinin artırılması konusunda çalışmalarını kararlılıkla ve aktif bir şekilde sürdüren TÜSİAD, ESMT ile yaptığı işbirliği ile dijitalleşmenin Türk ekonomisinin rekabetçiliğine kaldıraç etkisi yapmasını hedeflemektedir. Üç modül olarak tasarlanan, TÜSİAD’ın mevcut çalışmalarına kavramsal ve uygulamalı katkı sağlayacak bu işbirliğinin ilk modülü yönetici programı (executive program) formatında 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşecek ve sanayide dijital teknolojilerin stratejik ve kurumsal etkileri üzerine yoğunlaşacaktır.

Küresel rekabetçiliğin artırılmasında dijitalleşmenin önemli bir vasıta olmasından hareketle, TÜSİAD ve ESMT tarafından hazırlanan yönetici programı dijital dünyada küresel rekabetçilik ve şirketlerin dijital dünyaya uyumu üzerine odaklanacaktır. Yönetici programında ele alınacak konular;

  •           Küresel rekabet ve Almanya’nın karşılaştığı engeller,
  •           Alman sanayisinin bu engellere karşı geliştirdiği alternatif stratejiler ve dijital teknolojilerin rolü,
  •           Dijitalleşme üzerine odaklanan yenilikçi iş yapış modelleri,
  •           Dijital strateji oluşturma ve
  •           Dijital dönüşüm inisiyatifinin planlanmasıdır.

ESMT’nin Yönetim Eğitim Dekanı Olaf Plötner ve dijital liderlik ve dijital strateji konularında uzman Profesör Joe Peppard’ın paylaşımda bulunacağı programın özel konuğu ise FarmNet 365 Genel Müdürü Maximillian von Loebbecke olacaktır. Prof. Dr. Plötner, Prof. Dr. Peppard ve Bay von Loebbecke’in İngilizce özgeçmişleri ve detaylı program ekte sunulmaktadır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 04-05-2017
Etkinlik Bitiş / Event end Date 05-05-2017
Yer / Location TÜSİAD
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.