TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI

Sizlere daha önce ilettiğimiz üzere, 2014 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı 17 Nisan 2014, Perşembe günü, saat 09:30’da, Ankara Sheraton Oteli, Tulipia Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

2014 yılının bu ilk YİK toplantısının Onur Konuğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'dür.

YİK Divanı ve Yönetim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda, üyelerimizle istişare bölümünün öncesinde, istişare sürecinin verimliliğini artırmayı teminen Türkiye’nin iktisadi ve siyasi gelişimi üzerinde ihtisas konularına göre analizlerini paylaşacak uzmanların program içerisinde yer almalarını planladık.

Bu anlamda, gerçekleştirdiği örnek toplumsal analizler ile orta-uzun dönem sosyolojik gelişmelere ışık tutmaya çalışan araştırma kurumlarımızdan biri olan KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan ERDEM ve Genel Müdürü Bekir AĞIRDIR, Türkiye seçmeninin yerel seçim davranışı ve siyaset sosyolojisi açısından önümüzdeki dönemin hareketliliğini değerlendirecek.

Diğer uzman konuğumuz, ABD Merkez Bankası’nda  (FED) görev almış, Avrupa Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda ise önemli araştırma projelerini yürütmüş Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Refet GÜRKAYNAK, küresel krizden çıkış dinamiklerini ve bu çerçevede Türkiye ekonomisinin, özellikle önemli seçimleri gerçekleştireceği önümüzdeki kısa dönemde, küresel iktisadi gelişmelerden nasıl etkilenebileceğini irdeleyecek.
  
Seçim atmosferinin sürüklediği bu konjonktüre rağmen, orta-uzun erimli TÜSİAD söyleminin oluşmasına değerli görüşleriniz kritik katkı sağlayacaktır.

Bu anlayıştan hareketle, toplantımıza teşrifinizi önemle rica eder, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Erkut YÜCAOĞLU
Yüksek İstişare Konseyi Başkanı

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 17-04-2014, Perşembe, 09:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 17-04-2014, Perşembe, 13:30
Yer / Location ANKARA - Sheraton Hotel & Convention Center