“İmalat Sanayi Sektörleri Rekabet Göstergeleri Raporu” Tanıtım Toplantısı

TÜSİAD - Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafından hazırlanan "Sektörel Rekabet Göstergeleri Raporu", SEDEFED ile birlikte düzenlenen Rekabet Kongresi’nde açıklanacaktır. 

Sektörel Rekabet Göstergeleri Raporu’nda, imalat sanayi sektörlerinin performansları ve firma dinamikleri ayrıntılı olarak analiz edilmektedir. Çalışma kapsamında 6 imalat sanayi sektörü; toplam faktör verimliliği, iş gücü verimliliği, sektör düzeyinde verimliliğin dağılımı ve ihracatta rekabetçilik gibi kıstaslar çerçevesinde değerlendirilmektedir. Rapor, sektör politikalarının veri temelli geliştirilmesine katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Raporda rekabet göstergeleri üzerinden şu sektörler ele alınmaktadır: 

§Gıda ve İçecek 
§Tekstil
§Giyim eşyası
§Ana metal sanayi
§Makine ve teçhizat
§Motorlu kara taşıtı

Kongre’nin ilk bölümünde, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Sayın İzak Atiyas ve Ozan Bakış tarafından kaleme alınan Sektörel Rekabet Göstergeleri Raporu’nun tanıtımı yapılacaktır. 

Rapor tanıtımının ardından düzenlenecek “İmalat Sanayiinin Ulusal Rekabet Gücündeki Önemi” konulu panelde, imalat sanayii sektör temsilcileri görüşlerini paylaşacaktır. Konferans, 2014 Rekabet Gücü Ödülü seremonisi ile sonlanacaktır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 22-05-2014, Perşembe, 09:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 22-05-2014, Perşembe, 18:00
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.