TÜSİAD STEM Zirvesi

Teknolojik gelişmelerle birlikte ekonomide bilginin ağırlığının arttığı bilinmektedir. Bilgi ekonomisine ve bilgi toplumuna dönüşümde insan kaynağımızın bilimsel ve teknolojik açıdan ilerlemeyi sağlayabilecek niteliklere sahip olması büyük önem taşımaktadır.

Bu niteliklerin başında "STEM" (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen,Teknoloji, Mühendislik, Matematik) bilgi ve becerisi gelmektedir. STEM eğitiminin önemini ve STEM işgücüne duyulan ihtiyacı vurgulamak amacıyla TÜSİAD Bilgi Toplumu, Bilgi İletişim Teknolojileri ve İnovasyon Komisyonu tarafından 22 Ekim 2014 tarihinde "STEM Zirvesi" gerçekleştirilecektir. 

Zirvede NASA Eğitim Dairesi Eski Başkanı ve Astronotu Leland Melvin, The Economist dergisi tarafından “Bay Yaratıcılık” ve “seri inovasyoncu” olarak adlandırılan John Kao ve Samsung Electronics Yönetici Danışmanı Yoon-Woo Lee ana tema konuşmacıları olarak yer alacaklardır. 

CNN Türk Program Yapımcısı ve Sunucusu Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünde düzenlenecek oturumlardan ilki olan “Geleceğin Dünyasına Hazır Nesiller” başlıklı oturumda, STEM alanında düzenlenen uluslararası yarışmalarda ödül kazanan gençlerin ve eğitim politika analistlerinin katılımları ile STEM eğitimi ve kariyerlerine ilgiyi artırma konusunda yenilikçi yaklaşımlar ele alınacaktır. 

“Üniversitelerin STEM Eğitimindeki Rolü, İhtiyaçlar ve Beklentiler” başlıklı ikinci oturumda ise üniversitelerimizin rektörleri tarafından STEM eğitiminin ülkemizin yenilikçilik kapasitesi açısından rolü, ünivesite sanayi işbirliği ve geleceğe yönelik iyileştirme önerileri tartışılacaktır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 22-10-2014, Çarşamba, 09:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 22-10-2014, Çarşamba, 15:15