İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım Webinarı

İklim değişikliğiyle mücadele sürecinde tarımsal üretimin ve gıda sektörünün sürdürülebilirliği önemli bir yer tutmaktadır. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında açlığa son vermek, gıda güvenliğini sağlamak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek yer almakta; Paris Anlaşması’nda bu hedefler tekrarlanarak iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı gıda sistemlerinin dayanıklı hale getirilmesine öncelik verilmektedir. Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) çerçevesinde ise Tarladan Çatala Stratejisi sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesini hedeflemektedir.

TÜSİAD tarım ve gıda sektöründe iklim değişikliği perspektifindeki etkileri öncelikli çalışma alanları içinde ele almaktadır. Bu doğrultuda, TÜSİAD ve İngiltere Başkonsolosluğu işbirliğinde “İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım” başlıklı etkinlik 28 Nisan Perşembe günü 15.00-16.30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Komisyoneri Kenan Poleo ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masa Başkanı Cevdet Alemdar ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Tarım, Gıda ve Hizmetler Yuvarlak Masa Başkanı Ozan Diren’in açılış konuşmalarını gerçekleştireceği etkinlikte Türkiye’den ve İngiltere’den uzman konuşmacıların katılımıyla iklim değişikliği ile mücadelede tarımsal üretimin yanı sıra AYM ve üretici perspektifinden sürdürülebilir tarım için iyi uygulamalar konuları ele alınacaktır.

İngilizce-Türkçe simultane çevirinin olacağı ve çevrimiçi gerçekleşecek etkinliğe sizin ve kuruluşunuzdaki yönetici ve uzmanların katılımından büyük memnuniyet duyarız.

Etkinliğe erişim linki, katılım bildirenler ile etkinlik günü yayından önce paylaşılacaktır. Etkinliğin detaylı programı ayrıca iletilecektir.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 28-04-2022, Perşembe, 15:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 28-04-2022, Perşembe, 16:30
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama