TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye – OECD Sorumlu İş Yönetimi ve AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Webinarı

Kurumsal sürdürülebilirlik şirketlerin uzun vadeli değer yaratma hedeflerine odaklanırken çevresel, sosyal ve ekonomik faktörleri dikkate alarak stratejiler geliştirdikleri önemli bir yaklaşımdır. Bu amaçla OECD tarafından ortaya konan Sorumlu İş Yönetimi (Responsible Business Conduct, RBC) şirketlerin operasyonlarını toplumsal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik hedeflerine uygun bir şekilde yönlendirmelerini teşvik etmektedir. Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan AB kurumları arasında müzakereleri devam eden Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi önerisi ise şirketleri küresel değer zincirlerinde sürdürülebilir ve sorumlu bir yaklaşıma teşvik edecek yükümlülükleri tanımlamaktadır.
 
Bu çerçevede, Chapter Zero Türkiye’nin TÜSİAD iş birliğiyle 11 Ekim tarihinde 14.30-15.30 saatleri arasında çevrimiçi olarak düzenleyeceği ilk etkinlik kurumsal sürdürülebilirlik konusundaki küresel gelişmelere odaklanacaktır.
 
VNO-NCW’nin AB Temsilciliği - Brüksel Ofisi Direktörü, BusinessEurope Daimi Delegesi ve BIAC Yatırımlar ve Sorumlu İş Yönetimi Komitesi Başkanı Winand Quaedvlieg’in konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğimize sizin ve kuruluşunuzdaki yöneticilerin katılımından büyük memnuniyet duyarız.
 
Etkinliğe erişim linki katılım bildirenler ile etkinlik günü yayından önce paylaşılacaktır. Etkinliğin detaylı programı aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır. Etkinlikte İngilizce-Türkçe simultane çeviri olacaktır.

 

Gündem
 
14:30    Açılış Konuşması
 
             Cevdet Alemdar, Chapter Zero Türkiye Yürütme Komitesi Başkanı,
             TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği
             Yuvarlak Masası Başkanı

 
14:35    OECD Sorumlu İş Yönetimi (Responsible Business Conduct,
             RBC) ve Avrupa Birliği Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti

 
             Winand Quaedvlieg, VNO-NCW AB Temsilciliği - Brüksel Ofisi
             Direktörü , BusinessEurope Daimi Delegesi ve BIAC Yatırımlar ve
             Sorumlu İş Yönetimi Komitesi Başkanı

 
15.05    Soru-Cevap

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 11-10-2023, Çarşamba, 14:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 11-10-2023, Çarşamba, 15:30
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama