Pan Avrupa Akdeniz Tercihli Menşe Kurallarına (PAAMK) Dair Bölgesel Konvansiyon'un Revizyonu ve Özel Sektöre

AB üyesi 27 ülke ile Akdeniz havzasında bulunan 24 ülkenin kendi aralarında çapraz menşe kümülasyonu yapabilmesini sağlayan Pan Avrupa Akdeniz Menşe Kümülasyonu’na dair Bölgesel Konvansiyon güncellenmiştir. Türkiye’nin de üyesi olduğu Bölgesel Konvansiyon ile bölgede ticaretin artırılması ve Konvansiyon kapsamındaki ülkelerdeki üreticiler için daha kolay ve esnek menşe kuralları oluşturulması amaçlanmaktadır.
 
Başta AB olmak üzere ihracat pazarlarında rekabetçiliğimizin artırılması ve tedarik zincirlerinde Türkiye’nin konumunun yükseltilmesi için önem arz eden Revize Konvansiyon’u ve özel sektöre etkilerini ele almak üzere, 13 Mart 2024 Çarşamba günü 14.30 – 16:00 saatleri arasında çevrimiçi bir toplantı düzenlenecektir.
 

Açılış konuşmasını TÜSİAD Dış Ticaret Çalışma Grubu Başkanı Asım Barlın’ın yapacağı toplantıda, TÜSİAD Küresel Tedarik Zincirleri Alt Çalışma Grubu Başkanı Sercan Bahadır’ın yönetimindeki panelde; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Beste Öztürk, Arçelik Resmi & Sektörel İlişkiler Direktörü Canan Ergün Tavukçu ve Koton Küresel Lojistik Direktörü Canan Mutlu’nun katılımıyla Bölgesel Konvansiyon’un revizyonunun özel sektörü nasıl etkileyeceği tartışılacaktır.
 
Söz konusu çevrimiçi toplantıda sizleri ve kurumlarınızın ilgili yetkililerini aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
 
Toplantıya erişim linki, katılım bildirenler ile etkinlik günü toplantıdan önce paylaşılacaktır. 

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 13-03-2024, Çarşamba, 14:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 13-03-2024, Çarşamba, 16:00
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama