Sykes-Picot Anlaşması’nın 100. yılında Orta Doğu’da Devlet ve Toplum

TÜSİAD, 13 Kasım 2015 Cuma günü 15.30-17.00 saatleri arasında TÜSİAD Merkezi’nde "Sykes-Picot Anlaşması’nın[1] 100. yılında Orta Doğu’da Devlet ve Toplum" başlıklı bir toplantı düzenleyecektir.

 

Toplantıda, Kahire Amerikan Üniversitesi rektörü Prof. Lisa Anderson[2] konuşmacı olacaktır. Prof. Anderson, Orta Doğu’da geçtiğimiz yüzyılda siyasal, sosyal ve ekonomik yapıların nasıl değiştiğini ve yakın gelecekte hangi yönde ilerleyebileceğini değerlendirecek ve katılımcıların sorularını yanıtlayacaktır.

 

[1] I. Dünya Savaşı sırasında, İngiltere ve Fransa arasında yapılan ve Osmanlı Devleti'nin Orta Doğu topraklarının paylaşılmasını öngören gizli antlaşma.

 

[2] Orta Doğu ve Kuzey Afrika siyaseti uzmanı olan Prof. Lisa Anderson, 2011’den bu yana Kahire Amerikan Üniversitesi’nin rektörüdür. 2008-2010 yılları arasında aynı üniversitede dekan olarak görev alan Prof. Anderson, öncesinde Kolombiya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde bölüm başkanı, Kolombiya Üniversitesi Orta Doğu Enstitüsü’nde direktör ve Harvard Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev almıştır.

 

Orta Doğu Çalışmaları Derneği’nin (MESA) eski başkanı ve Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi’nin yönetim kurulu eski üyesi olan Lisa Anderson, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) Orta Doğu’dan sorumlu eşbaşkanı ve Von Humbolt Vakfı’nın Uluslararası Danışma Kurulu eşbaşkanı olarak görev almıştır.

 

Gerçeği Takip Etmek, Gücü Tatbik Etmek: 21. Yüzyılda Sosyal Bilimler ve Sosyal Politikalar” ve “Libya ve Tunus’ta Devlet ve Sosyal Dönüşüm” kitaplarının yazarı olan Prof. Lisa Anderson, "Demokrasiye Geçiş" ve "Arap Milliyetçiliğinin Kökenleri" kitaplarının da editörüdür.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 13-11-2015, Cuma, 15:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 13-11-2015, Cuma, 17:00
Yer / Location TÜSİAD
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama