Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak-3 / Bir Kuşak & Bir Yol Projesi

TÜSİAD Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası tarafından Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) işbirliği ile “Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak-3 / Bir Kuşak & Bir Yol Projesi” isimli bir konferans düzenlenecektir. Etkinlik, UnionPay International ana sponsorluğunda ve Bloomberg HT medya sponsorluğunda, 11 Aralık 2015 tarihinde 08:30-14.00 saatleri arasında İstanbul Martı Otel’de gerçekleşecektir.

 

  • Ana Tema Nedir?

Bu sene 3.’sünü düzenleyeceğimiz bu konferansın bu yılki odak noktası, Çin’in Mart 2015’te vizyon ve eylem planını açıkladığı “Bir Kuşak & Bir Yol” projesi olacaktır. Asya, Avrupa ve Afrika’daki pek çok ülkeyi kara ve deniz yolu ile birbirine bağlayacak olan bu proje, İpek Yolu Ekonomi Kuşağı ve Deniz İpek Yolu’nu inşa etmeyi amaçlamaktadır. Dünya nüfusunun üçte ikisini ve dünya GSYH’nin üçte birini kapsaması düşünülen bu dev projenin, gerek çok taraflı gerekse ikili ilişkiler üzerinde büyük etkileri olması beklenmektedir.

 

  • Kimler Katılacak?

Açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen BAŞARAN-SYMES, Koç Üniversitesi Rektörü Umran İNAN ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hongyang YU yapacaktır. Konferansa, Türk ve Çin iş dünyasının önde gelen temsilcileri, dünyaca ünlü ekonomistler ve akademisyenler konuşmacı olarak katılacaklardır.

 

  • Ne Amaçlanıyor?

o   Türk iş dünyası ve karar alıcıları için ufuk açıcı bir zemin oluşturmak

o   Çin’de yaşanan önemli gelişmeleri anlamak, ülkemiz ve dünya ekonomisine yansımalarını değerlendirmek

o   Çin ile iş yapmak / Çin’de iş yapmak konusunda mevcut koşulları değerlendirmek

 

  • Ne Konuşulacak?

o   Çin ekonomisindeki son gelişmeler ve küresel ekonomiye etkileri

o   Bir Kuşak & Bir Yol Projesi ve bu projenin Türk-Çin ekonomik ilişkilerine yansımaları

o   Çin’de veya Çin ile iş yapmak 

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 11-12-2015, Cuma, 08:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 11-12-2015, Cuma, 14:00
Yer / Location Martı Hotel
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.