Cazibe Merkezleri Programı

Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan 10 Şubat 2017, Cuma günü, saat 14:30’da TÜSİAD Merkezi’ni ziyaret ederek, “Cazibe Merkezleri Programı” konusunda TÜSİAD üyelerine bilgi verecektir.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın Eylül ayında Diyarbakır’da açıkladığı “Cazibe Merkezleri Programı” 23 ili (Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl) kapsamaktadır.

 

Program çerçevesinde;

·         İmalat sanayiindeki yeni yatırım projeleri ile yatırım süreci devam eden, yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen veya işletme sermayesi ihtiyacı olan imalat sanayii tesisleri ve

·         Çağrı merkezi ve veri merkezi yeni yatırım projeleri desteklenmektedir.

 

Program kapsamında aşağıdaki desteklerden faydalanılmaktadır;

 

·         Yatırım ve Üretim Destek Paketi, (danışmanlık, yatırım yeri tahsisi, bina yapımı, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi)

 

·         Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi. (Nakdi Taşınma Desteği, Teşvik Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi Desteği ile Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği, Danışmanlık Desteği ile Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği.)

 

·         Çağrı Merkezi Destek Paketi. (Bina Tahsisi Desteği, Fiber İletişim Altyapısı Desteği, Personel Eğitim Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi Desteği, Bina Yapımı Desteği ile Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği.)

 

  • Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi. (Veri Merkezi Enerji Desteği, Fiber İletişim Altyapısı Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi Desteği ile Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği.)

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 10-02-2017, Cuma, 14:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 10-02-2017, Cuma, 16:00
Yer / Location TÜSİAD
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.