TÜSİAD "Bosphorus Prize" ödül töreni

“TÜSİAD Bosphorus Prize for European Understanding” adı altında 2003 yılında TÜSİAD’ın tesis ettiği ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu sırasında karşılaştığı siyasal, diplomatik, ekonomik, sosyal ve kültürel engellerin aşılmasında yapılan çalışmalara, Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin, karşılıklı anlayışın ve ortak değerlerin gelişmesine katkıda bulunduğuna inanılan kişi veya kuruluşlara verilen dış politika ödülü 2012 yılı için Axa Yönetim Kurulu Başkanı ve 2009-2013 döneminde Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eşbaşkanı olan Henri de Castries’a verilecektir. Kendisinin özellikle Institut du Bosphore’daki görevi sırasında Fransa ile Türkiye arasında sağlam bir diyalogun ve güven ortamının sağlanması yönündeki çabaları bu kararda etkili olmuştur.

Sahiplerine takip eden yıl içinde takdim edilen bu ödüle layık görülecek kişi, ya da kuruluşların hak sahibi olabilmesi için Avrupa Birliği yurttaşı ya da kamu veya özel sektöre ait bir Avrupa Birliği üye ülkesi kuruluşu olması gerekmektedir. Ödüle daha önceki yıllarda layık görülen kişilerin isimleri aşağıdaki listede mevcuttur. 

Sayın De Castries’a ödülü 6 Mart 2014 Perşembe akşamı saat 20.00’de İstanbul Radisson Blu Bosphorus Otel, Pupa Teras Salonu’nda düzenlenecek akşam yemeği esnasında takdim edilecektir. Söz konusu ödül yemeğine katılımınızı rica ederim. 

Henri de Castries

AXA Yönetim Kurulu Başkanı (Chairman & Chief ExecutiveOfficer of AXA)

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 06-03-2014, Perşembe, 20:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 06-03-2014, Perşembe, 22:00
Yer / Location İstanbul Radisson Blu Bosphorus Otel
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.