Küresel Ticaret: Politikadan Eyleme

TÜSİAD bünyesinde Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası’na bağlı olarak faaliyet gösteren Dış Ticaret Çalışma Grubu tarafından, 21 Eylül 2017 tarihinde 09.30-13.30 saatleri arasında İstanbul’da Conrad Bosphorus Otel’de “Küresel Ticaret: Güncel Durum ve Sonraki Adımlar” konulu bir konferans düzenlenecektir.

 

Konferansta aşağıda yer alan sorulara yanıt aranacaktır:

  • Dünyada değişmekte olan ekonomik ve siyasi konjonktür küresel ticareti ne şekilde etkileyecek?
  • Yeni küresel ticaret sisteminde ne gibi zorluk ve fırsatlar bizi bekliyor?
  • Dünyada hızla değişen ekonomik ortam ve dijital ekonomiye geçiş döneminde Türkiye’nin ticaret politikalarında belirleyici etkenler neler olacak?

 

Dünya ekonomisi ve ticaretinde köklü değişimlerin yaşandığı/yaşanacağı bir dönemde, Türkiye’nin de ticaret politikasını gözden geçirmesi ve küresel ticaretteki eğilimleri iyi anlayarak önümüzdeki dönem politikasını buna göre şekillendirmesi büyük önem taşıyor.

 

TÜSİAD olarak, bu eğilimleri doğru bir şekilde anlamanın Türk ekonomisi ve iş dünyası için elzem olduğu düşüncesinden hareketle, yurtiçi ve dışından uzmanların katılacağı bu konferansın çıktılarından bir öneri belgesi hazırlayarak ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmayı hedeflemekteyiz.

 

Bu çerçevede, küresel ticarette yeni eğilimleri analiz etmek ve oluşan yeni koşullara uygun strateji ve politikalar belirlemek açısından önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu etkinliğimize sizin ve de şirketinizdeki yönetici ve uzmanların katılımından büyük memnuniyet duyacağız.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 21-09-2017, Perşembe, 09:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 21-09-2017, Perşembe, 13:30
Yer / Location Conrad Istanbul Bosphorus
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.