Brexit’te Güncel Durum ve Türkiye’ye Etkileri

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı almasından sonra Haziran 2017’de başlayan Brexit müzakereleri, 1.5 seneye yakın bir sürenin ardından iki tarafın ortak bir metinde uzlaşmasıyla yeni bir aşamaya geldi ve hem Birleşik Krallık hem de Avrupa Birliği için iç onay süreci başladı. Başından beri gidişatını ve Türkiye’ye etkilerini incelediğimiz bu süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda, hem Brexit sürecinde güncel durumun tahlil edilmesi, hem de bu sürecin Türkiye ve Türk iş dünyası için oluşturduğu ve gelecekte oluşturabileceği riskler ve fırsatlara dair bilgi sahibi olmak ve görüş alışverişi yapmak amacıyla, ELIG Gürkaynak Avukatlık Bürosu Kurucu Ortağı Gönenç Gürkaynak’ın yönetiminde, Brick Court Chambers üyesi Alastair Sutton ve Ford Avrupa Kamu İlişkileri Direktörü Nicola Walker’ın katılımı ile bir toplantı düzenlemekteyiz.

Alastair Sutton, 40 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği Hukuku faaliyetlerinin yanı sıra, dünyanın farklı yerlerindeki üniversitelerde Avrupa Hukuku dersleri vermektedir. Rekabet, devlet yardımları, enerji, uluslararası ekonomi hukuku gibi Avrupa Hukukunun çok çeşitli alanlarında çalışmaları olan Sutton, 1985-1990 yılları arasında Tek Pazardan Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı’nın hukuki danışmanlığını yapmıştır. Güncel olarak, Brexit’in hem kamu hem de özel sektöre etkisi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Sayın Sutton’ın özgeçmişi ayrıca ekte sunulmuştur.

Nicola Walker, 20 yılı aşkın süredir kamu ilişkileri, ticaret politikaları ve iletişim alanında çalışmaktadır. 2017 Ekim ayından bu yana halihazırdaki görevini sürdürmektedir. Ford’un Brexit ve Avrupa çapındaki ticaretle ilgili çalışmalarına liderlik etmekte, şirketin yerel hükümetler ve Avrupalı kurumlar ile hibeler ve destek mekanizmaları konusundaki ilişkilerini koordine etmektedir. Aynı zamanda, pek çok ulusal piyasadaki kamu ilişkileri faaliyetlerinden sorumludur. İspanya, Romanya ve Türkiye’deki ekipleri yönetmektedir. Bu görevinden önce, Ford İngilitere’de Kamu İlişkileri Direktörü olarak çalışmış, Ford grubuna katılmadan önce de İngiliz Sanayi Konfederasyonu’nda Politika Direktörü olarak görev yapmıştır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 14-12-2018, Cuma, 17:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 14-12-2018, Cuma, 18:30
Yer / Location TÜSİAD
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama