TÜSİAD Sosyal ve Duygusal Öğrenme Becerileri Raporu Tanıtım Etkinliği

Dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0 işlerin niteliğini ve iş ortamını hızla dönüştürüyor. Dijital dönüşüm sürecinde insan kaynağının da farklı yetkinlik ve becerilere sahip olması bekleniyor. Bunlar arasında, teknik bilgi kazanımının yanı sıra, karmaşık sorunları çözmeyi ve sorumlu kararlar almayı kolaylaştıran yaratıcı düşünme, gelişmeye açıklık, öz yönetim, ekip ve zaman yönetimi, iletişim gibi bilişsel becerilerle desteklenen sosyal duygusal becerilerin giderek önem kazanması bekleniyor. Nitekim OECD de bu konuda gerçekleştirmekte olduğu uluslararası araştırmanın sonuçlarını 2020 yılında açıklamayı planlıyor.

TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu bu gelişmelerden yola çıkarak sosyal duygusal becerileri daha yakından gündemine aldı. Prof. Dr. Fatoş Erkman ve ekibi tarafından “Sosyal ve Duygusal Öğrenme Becerileri: Yeni Sanayi Devriminin Eşiğinde İş ve Yaşamda Aranan Yetkinliklerin Anahtarı” başlıklı bir rapor çalışması gerçekleştirildi. Rapor, sosyal duygusal becerilerin öneminin altını çizmeyi ve etkili şekilde kazandırılabilmesi için  kamu, özel sektör ve STK’ların rollerini ortaya koymayı amaçlıyor.

Rapor tanıtım toplantımızda OECD temsilcisinin yanı sıra eğitim ve iş dünyasından katılımcılarla bir panel oturumu da gerçekleşecek.

Toplantıya şahsen katılımınızdan ve şirketlerinizin insan kaynakları - yetenek gelişimi yöneticilerinin katılımını sağlamanızdan memnuniyet duyarız.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 06-11-2019, Çarşamba, 10:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 06-11-2019, Çarşamba, 13:00
Yer / Location InterContinental Istanbul
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.