TÜSİAD - Institut du Bosphore - Berlin Bosphorus Initiative Webinar Serisi: "Manşetlerin Ötesinde: Avrupa'nın Geleceği" - 13 Mayıs

TÜSİAD, Institut du Bosphore (IB) (www.institut-bosphore.org)  ve Berlin Bosphorus Initiative (BBI) (www.bbi-de.org) ortaklığında “Manşetlerin Ötesinde: Avrupa’nın Geleceği / Beyond the Headlines: Future of Europe” ana teması altında üç ayrı oturumdan oluşan bir webinar serisi hayata geçirilecek.  
 
Birinci oturum 13 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00’te “Güncel Krize Yanıt: Çok veya Az Avrupa? / Response to the Current Crisis: More or Less Europe?” başlığı altında, Institut du Bosphore Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası’nın oturum yöneticiliğinde, Bruegel Kıdemli Uzmanı ve Sciences Po Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Jean Pisani Ferry*, German Institute for International and Security Affairs (SWP) Avrupa Araştırmaları Bölümü Kıdemli Uzmanı Dr. Pawel Tokarski** ve European Institute for Security Studies Direktörü, Dr. Gustav Lindstrom’***un katılımıyla düzenlenecektir. Oturum sırasında, Covid-19 krizi, Brexit, ticaret savaşları, Eurozone yapısal sorunları, yükselen milliyetçi akımlar ile mücadelede Avrupa’nın, dijital tek market, güvenlik, enerji ve küresel ısınma ile ilgili alanlarda entegrasyonu arttırarak ekonomik ve politik olarak krizden güçlenerek çıkma olasılıkları değerlendirilecek.

Webinar serisinin ikinci oturumu 28 Mayıs Perşembe günü “Avrupa’da Türkiye: Covid-19 Ayrışmasından Covid-19 Sonrası Entegrasyona / Turkey in Europe: From Covid-19 Distruption to Post Covid 19 Integration” başlığında, üçüncü oturumu ise Haziran ayında “Covid-19 Sonrası Dünyada Ticaret ve İş Yapışın Geleceği / The Future of Business in A Post Covid-19 World” başlığında düzenlenecek. Webinarların dili İngilizce olacaktır.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek webinarlara mobil veya masaüstü cihazlarınızdan bağlanabilirsiniz. Webinara katılabilmek için cihazınıza Zoom uygulamasını kurmanız gerekmektedir. Uygulamayı indirebileceğiniz erişim adresini aşağıda bulabilirsiniz.

Etkinliğe erişim linki, katılım bildiren davetliler ile etkinlik günü paylaşılacaktır.

Saygılarımla,

Ebru Dicle
Genel Sekreter V.
 
EK: TUSIAD – IB – BBI  “Beyond the Headlines: Future of Europe” Webinar Serisi Programı

NOT: Katılım sayısı sınırlı olduğundan, maksimum sayıya ulaştığında erişim kapanacaktır.

Uygulamayı indirmek için: https://zoom.us/download#client_4meeting
 
BBI - Berlin Bosphorus Initiative (www.bbi-de.org)
2013 yılında Berlin’de TÜSİAD’ın öncülüğünde kurulan Berlin Bosphorus Initiative, Türkiye'nin AB entegrasyon sürecinde sivil toplum boyutunun güçlenmesi, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki sosyal ve siyasal ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan bir girişimidir.
 
IB – Institut du Bophore (www.institut-bosphore.org)
2009 yılında Paris’te kurulan Institut du Bosphore (Paris Bosphorus Enstitüsü) Avrupa Birliği, Fransa ve Türkiye arasındaki ekonomik, siyasal ve kültürel işbirliğini desteklemek ve Fransız toplumunda günümüz Türkiye’sinin ekonomik, siyasal ve kültürel özellikleri hakkında bilgileri artırmak amacıyla faaliyetler gerçekleştirmekte.

Konuşmacı özgeçmişlerine aşağıdaki linkler üzerinden ulaşılabilir:

Prof. Dr. Jean Pisani Ferry, Bruegel*
https://www.bruegel.org/author/jean-pisani-ferry
 
Dr. Pawel Tokarski, German Institute for International and Security Affairs**
https://www.swp-berlin.org/en/scientist-detail/pawel-tokarski/
 
Dr. Gustav Lindstrom, European Institute for Security Studies ***
https://www.iss.europa.eu/author/gustav-lindstrom

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 13-05-2020, Çarşamba, 14:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 13-05-2020, Çarşamba, 15:15
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.