Brexit süreci çerçevesinde Türkiye-Birleşik Krallık İlişkilerinin Geleceği

18 Eylül Cuma günü 11:00 – 12:00 saatleri arasında “Brexit süreci çerçevesinde Türkiye-Birleşik Krallık İlişkilerinin Geleceği” konulu bir webinar düzenlenecektir.

TÜSİAD Birleşik Krallık Network Başkanı Kazım Köseoğlu’nun giriş konuşmasını gerçekleştireceği ve TÜSİAD Londra Temsilcisi Dr. Hasan Turunç’un moderatörlüğünde düzenlenecek webinarda Centre for European Reform kıdemli araştırma görevlisi Sam Lowe, ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret eski Müşaviri (2016 – 2020) Enes Tekcan konuya ilişkin değerlendirmelerini aktaracak.

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma sürecinin (Geçiş Dönemi) 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi öngörülmekte. Geçiş Dönemi boyunca, AB ve BK arasında gelecek dönem ilişkilerini şekillendirecek yeni bir Ticaret Anlaşması müzakere ediliyor. Söz konusu müzakere sürecine eş zamanlı olarak BK - Türkiye arasında da serbest ticaret anlaşması müzakereleri sürdürülüyor.

Oturum sırasında Birleşik Krallık – Avrupa Birliği arasında ticaret ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek müzakerelere ilişkin son durum ve geçiş dönemini takiben Türkiye – İngiltere arasında imzalanması öngörülen ticaret anlaşmasına ilişkin bilgi aktarılarak ikili ilişkilerde önümüzdeki dönem fırsatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacaktır. Etkinliğin dili İngilizce olacaktır.

Etkinliğe erişim linki, katılım bildiren üyelerimiz ve şirket temsilcileri ile etkinlik günü (Cuma) yayından önce paylaşılacaktır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 18-09-2020, Cuma, 11:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 18-09-2020, Cuma, 12:00
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.