Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Etkileri Webinari

TÜSİAD-Verico SCE işbirliğinde Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Etkileri Webinari 25 Eylül tarihinde 14.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.  

AB ekonomisinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve Avrupa’yı 2050 yılında “iklim-nötr” yapmak hedefiyle açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakatı (Europen Green Deal) kapsamında hayata geçirilmesi öngörülen “sınırda karbon düzenlemesi” önemli bir gündem konusu olarak öne çıkmaktadır. Sınırda karbon düzenlemesi mekanizması; kısaca AB’de uygulanan iklim değişikliği politikaları ile karşılaştırılabilir düzenlemeleri hayata geçirmemiş AB dışı ülkelerden gelen bazı mallara uygulanması planlanan karbon fiyatlandırması olarak açıklanmaktadır. 

Webinar’da AB iklim değişikliği politikaları, emisyon ticareti ve iklim değişikliğinin finansal etkileri üzerine uluslararası deneyimli konuşmacılarla, sınırda karbon düzenlemesi mekanizmasına ilişkin ayrıntılı bir değerlendirme yapılması planlanmaktadır. 

Türkiye sanayisine olası etkiler ele alınarak, bu kapsamda atılabilecek adımların belirlenmesine ışık tutulması hedeflenen webinarda İngilizce-Türkçe simultane tercüme sağlanacaktır. 

Etkinliğe erişim linki, katılım bildiren şirket temsilcileri ile etkinlik günü yayından hemen önce paylaşılacaktır. 

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 25-09-2020, Cuma, 14:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 25-09-2020, Cuma, 15:30
Yer / Location Çevirimiçi
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.

Etkinlik Arama