Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü Raporu Tanıtım Konferansı

Tarım, gıda ve hayvancılık sektörü sosyal boyutları ve ekonomiye katkısı itibariyle ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Günümüzde, iklim değişikliği ve etkileri sonucu ekilebilir alanların daralmasının yanı sıra su kaynakların azalması gıda güvenliği sorununu gündeme getirmiş, bu durum tarım sektörünü daha da önemli kılmıştır. 

Ülkemiz hali hazırda Dünyanın yedinci, Avrupa’nın ise en büyük tarım ekonomisi konumunda olup içinde bulunduğu bölgenin gıda ihtiyacını karşılayabilme potansiyeline sahiptir. Ancak bu potansiyeli harekete geçirebilmek için yenilikçiliğin yaygınlaştırılması, tarımsal altyapının güçlendirilmesi ve kalifiye iş gücünün artırılması dahil olmak üzere bazı yapısal alanlarda iyileştirmeye ihtiyaç duyulmaktadır. 

Bu ihtiyaçtan yola çıkan TÜSİAD, Türk tarım sektörünün tüm unsurlarını bütüncül bir bakış açısıyla ele almak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü raporunu hazırlamaktadır. Söz konusu rapor 27 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan bir konferansla kamuoyuna tanıtılacaktır.

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 27-11-2014, Perşembe, 09:00
Etkinlik Bitiş / Event end Date 27-11-2014, Perşembe, 13:30
Yer / Location Sabancı Center - ISTANBUL
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.