Institut du Bosphore Yedinci Senelik Semineri, 'AB, Fransa Türkiye: AB Rotasını Korumak'

Fransız toplumunda günümüz Türkiye’sinin ekonomik, siyasal ve kültürel özellikleri hakkında bilgileri derinleştirmek, bu konularda bilimsel araştırmalarda bulunmak, Fransa ile kültürel etkileşimi ve işbirliğini desteklemek amacıyla TÜSİAD’ın girişimi ile 2009 yılında Paris'te “Institut du Bosphore” (www.institut-bosphore.org) adı altında bir düşünce kuruluşu kurulmuştur.

Institut du Bosphore, Fransa ve Türkiye kamuoyları arasındaki diyaloğun güçlendirilmesini hedefleyen etkinlikleri ile her iki toplumda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bu bağlamda, her sene İstanbul’da Fransız ve Türk siyaset çevreleri, iş dünyası ve medya temsilcilerinin fikir alışverişinde bulunmasına imkân tanıyan “Bosphorous Seminar/Boğaziçi Semineri” adlı yıllık toplantısını gerçekleştirmektedir. Seminere daha önceki yıllarda katılanlar arasında (katıldıkları tarihteki ünvanlarıyla) Fransa AB Bakanı Pierre Lellouche, Fransa Mali Piyasalar Otoritesi Başkanı Jean Pierre Jouyet, Fransa Anayasa Mahkemesi Üyesi Hubert Haenel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, Fransız Milletvekili Elisabeth Guigou gibi isimler sayılabilir.

Bosphorous Semineri’nin yedincisi 18 Mart 2016 tarihinde İstanbul Hilton (Harbiye) Otelinde “Turkey, France, EU: Staying on Course / Türkiye, Fransa, AB: AB Rotasını Korumak” ana teması altında gerçekleştirilecektir. 

Etkinlik Ayrıntıları

Etkinlik Tarihi / Event Date 18-03-2016, Cuma, 08:30
Etkinlik Bitiş / Event end Date 18-03-2016, Cuma, 13:00
Yer / Location Hilton Istanbul Bosphorus
Bu Etkinlik için katılım süresi dolmuştur.